Glasvezel Molenwaard

Ongetwijfeld heb je er iets van gehoord: een groep vrijwilligers verenigd in de Stichting Glasvezel Molenwaard is bezig een glasvezelnetwerk in de gemeente Molenwaard te realiseren voor alle huishoudens die nog geen snelle internetverbindingen hebben. Ik ben er van overtuigd, dat dit initiatief door moet gaan!


Het mag gewoon niet zo zijn dat we hier in Molenwaard een achtergebleven gebied gaan worden. Er zijn adressen waar bewoners ’s-nachts hun bed uit moeten om fatsoenlijk een bestand te downloaden en waar als er TV gekeken wordt, geen internetverkeer meer mogelijk is. Maar ook als het bij jullie zo’n vaart nog niet loopt, moet je beseffen, dat dit binnen enkele jaren wel het geval kan gaan worden. Ieder jaar verdubbelt de hoeveelheid data die verstuurd wordt over de huidige verbindingen van KPN en Ziggo. Deze verbindingen zijn tussen de 40 en 60 jaar oud, dus je kunt je voorstellen, dat dat problemen gaat opleveren als het dat al niet doet.


Waarom is glasvezel de oplossing?


Niets is sneller dan het licht. Glasvezel transporteert lichtimpulsen door een heel dun glazen draadje en ondervindt dus nauwelijks weerstand. Bovendien deel je bij een glasvezelnetwerk niet de verbinding met je buren, dus je bent volledig onafhankelijk van wat anderen doen of de afstand tot een verdeelkastje. Het zorgt er mede voor, dat onze woonomgeving vitaal blijft en dat we ook in de verre toekomst gebruik kunnen maken van razendsnelle en betrouwbare digitale verbindingen. Denk maar aan de verdere ontwikkeling van zorg op afstand, aan de studie van kinderen die steeds vaker digitaal verloopt, aan hulpdiensten die storingsvrij gebruik kunnen maken van snelle verbindingen als dat nodig is. Maar ook als je onbezorgd TV wilt kijken, gebruik wilt maken van internet of wilt Skypen met familie of vrienden in het buitenland en alle andere digitale ontwikkelingen die op ons afkomen!
 

Op dit moment biedt Stichting Glasvezel Molenwaard een aantal pakketten van Solcon. Kun je hier nog geen keuze uit maken, kies dan voor het pakket van Molenwaard Internet Only. Hiermee ben je én niet gebonden aan Solcon én je hebt de mogelijkheid om alsnog een pakket te kiezen als het zover is. Maar in ieder geval geef je de stichting voldoende aansluitingen om het netwerk te gaan realiseren. Een kwestie van solidariteit dus ook met de buren die misschien al jaren tobben met internetverbindingen.


Geef je dus alsjeblieft snel op, in ieder geval vóór 3 april a.s.


Ga naar www.nuofnooitglasvezel.nl en meld je aan.


Doe je het niet voor jezelf? Doe het dan voor je medeburen!

Met vriendelijke groet,

Wouter Bakker

gallery/istock-185216104